Adressändring!

Kunde inte vänta. Från och med nu bloggar jag från sandramichelle.blogg.se

Dock strular det och designen är helt fucked up. Försökte byta till en färdig mall som blogg.se erbjuder men något blev fel. Men jag hoppas att det löser sig snart!

Tretton.

Dagen började tidigt. Halv sju kom Nicklas hem från jobbet så det var bara till att stiga upp och hjälpa honom med vilddjuren. När barnen hade kommit iväg till sina destinationer fick jag ett energipåslag av solen och började röja. Spayade ugnen med rengöringsmedel och dammsög nedervåningen. Men jag gjorde misstaget att lägga mig en stund på soffan.

Kände mig seg så för att vara på säkra sidan ställde jag ett alarm på telefonen. Till min förvåning vaknade jag två timmar senare när klockan ringde! Det var dags att hämta vilddjuren så jag slängde på mig skorna och begav mig bort till dagis. Charlie blev överlycklig som vanligt och dagen hade gått jättebra. Han fick på sig ytterkläderna och vi gick ut till barnvagnen. Blev full i skratt för i vagnen satt en liten pojke och sov! Så det var bara att gå in igen och höra sig för om vems barnet var!

De hade tagit fel vagn och hon jag pratade med verkade tycka att det var lite skämmigt. Men jag tycker inte att det är så farligt och frågade om jag skulle hämta vagnen senare, för det hade inte varit några problem. Bara synd att väcka pojken när han sov så gott! Men vi fick med oss vagnen och jag hoppas att lillkillen kunde fortsätta sova, haha.

Hemma med båda barnen öppnade vi upp till förrådet så att vi kunde ta fram alla leksakerna. Lekte ute två timmar innan det var dags att styra bilen mot Gislaved. Barnen fick varsin vårjacka och tunnare vantar. Charlie skulle först inte ha någon jacka för det var ju ingen traktor på. Men efter lite övertalan så gick det bra. Hittade en långärmad fin tröja med en traktor på och då gick det lätt att välja jacka efter det.

Nu sover båda barnen och Nicklas vilar lite innan jobb. Jag slösurfar och väntar in det gyllene klockslaget: 21. Desperate Housewives går ju inte missa!

Vet ni vad...? Jag har förmodligen lyckats få Nicklas att ändra sig i hundfrågan. En gammal klasskamrat till mig har fått hundvalpar och vi ska kika på dom i veckan. Får se hur det utvecklar sig.

Kimmys jacka. Parkas från Lindex, 399:-.

Till Charlie. Jacka från Lindex, 349:-.




Lycklig



A pill to make you anybody else

Våren verkar kommen och jag super in alla D-vitaminer som går att komma åt. Det gör under för humöret, men det dövar inte allt. Idag var det förskola och skola för barnen efter sjukdagarna förra veckan. Så jag spenderade förmiddagen med att packa och ringa samtal. Gör gissa vem jag ringde? Jo, jag ringde tandläkaren och ändrade tiden... Skäms på mig! Ja, ja. Visdomstanden lär ju inte krypa ut av sig själv så den kan nog vänta ett par dagar till.

Fick sällskap av min bror Basse under ett par timmar. Trevligt! Lyckades packa ner en del under tiden och sedan hängde han med och hämtade trollen. Det var två barn som blev väldigt glada när de insåg att morbror var med! De höll honom fint i handen när de gick över vägen och det var inga sura miner när jag sade till att de måste titta ordentligt innan de går över vägen. Skämtade lite med Basse att han kan ta jobbet som nanny ;)

Övriga dagen har spenderats utomhus. Jag är inte säker på hur varmt det var men en granne skrev på Facebook att det var 25 härliga plusgrader på vår baksida. Behöver jag säga att jag njöt?
Väckte karln i huset vid två tiden och vi bestämde oss för en tur till Smålänningen. Var tvungen att leta vårjackor och tunna mössor. Men jag blev riktigt besviken på utbudet för de priserna! Lindex och Kappahl tar samma priser för snygga jackor så det får bli en sväng dit i morgon istället. Men barnen fällde inga tårar. De fick korv och bröd till mellanmål och sen styrde vi bilen till farmor. Lyckan var stor när Charlie insåg att farmor hade hittat "Den röda lilla traktorn" leksaker på en loppis (som jag har letat och letat efter men inte hittat!). Han satt länge ute på grusplanen och körde runt med traktorerna och lekte med de olika figurerna.

På hemmaplan igen bestämde jag mig för att dammsuga bilen. Vi har haft bilen i 1,5år och den har inte blivit särskilt städad sedan dess. Det har varit Nicklas område men till slut tröttnade jag på oredan så nu är den inte ett alltför stort pinsamobjekt. Det behövs bara en tvätt så är den som ny! *Ironi* (Ni som inte vet, så har vi en gammal blå ford med två dörrar. Vi har pratat ett tag om att köpa ny bil men det har inte blivit av än).

När jag var färdig med städningen fick jag ett sms från Lisa som undrade om jag ville hänga med ut och gå. Så det var bara att slänga på sig skorna igen. Var riktigt skönt att röra på sig! Borde gå oftare men jag har så svårt att gå ensam. Får fixa en MP3 spelare. Helst hade jag velat ha en hund, men Nicklas vill inte. Vi har ganska delade meningar om saken men jag kommer inte att ge mig. Sådan är jag, och det vet Nicklas. Jag gör väldigt sällan förhastade beslut så hund är inget jag bara kommit på sådär att jag vill ha. Men vi får väl se hur den saken utvecklar sig.

Kvällen är kommen och barnen är nattade. Charlie somnade i tid och ligger gott i sin säng i vårt sovrum. Vi har sovit nere under tiden han var sjuk och jag har längtat så efter min säng! Nicklas åkte till jobb för en stund sedan och jag funderar på att slänga laptopen under armen, gå upp och bädda ner mig och mina grubblerier och kika på ett eller två avsnitt av Sons of Anarchy. Blev aldrig av igår. Än så länge är jag ledig i morgon. Blir inte så mkt jobb på vardagarna men har lyckats skrapa ihop mer timmar denna månaden än föregående månader. Härligt!

Btw, jag har skapat en annan blogg på en annan adress där jag kommer att börja blogga om ett tag. Jag ska bara försöka hitta någon som vill skapa en design till mig. Ja, ni som läst alla mina bloggar sedan tidigare suckar säkert ;) Men den nya adressen är personlig och känns mer MIG. Jag är ju inte jungfru för intet ;) Haha.





There's something cold and blank behind her smile
She's standing on an overpass
In her miracle mile
[coma:]
"You were from a perfect world
A world that threw me away today
Today to run away"

A pill to make you numb
A pill to make you dumb
A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
Won't save her from herself

Her mouth was an empty cut
And she was waiting to fall
Just bleeding like a polaroid that
Lost all her dolls
[coma:]
"You were from a perfect world
A world that threw me away today
Today to run away"

A pill to make you numb
A pill to make you dumb
[chorus repeat]

Visdomstanden

Vilken kväll... Nicklas kom hem med en massa flyttkartonger. Vi satte genast igång med att tejpa kartonger och packa. Jag packade ner det mesta av barnens leksaker och grejer. När Charlie hade badat färdigt inför läggdags och skulle hämta pyjamas hade han utbristit att det var "fiiiint!" på hans rum! Haha. Hela rummet är fullt med staplade kartonger.

Sitter och slöar framför datorn. Nicklas sover i soffan, trots att han ska vara vaken tills i morgon bitti. Han jobbar natt och brukar vara vaken söndag natt för att "vänja in sig". Men mja, det går ju inte så strålande! Haha. Charlie envisas med att inte sova. Har bäddat ner honom i resesängen så att han inte smiter men han är klarvaken. Han slocknade tvärt i soffan vid fem i eftermiddags och jag fick inte liv i honom så han fick sova en stund. Så nu får jag kämpa med en kille som inte vill sova istället! Men han ligger lugnt och gosar med snuttefilten så förhoppningsvis så somnar han snart.

Har lite ångest. Ska till tandläkaren på tisdag och dra ut en visdomstand. Har skjutit upp den förbannade tiden säkert fyra ggr för jag blir så nervös för sprutorna. Jag är inte rädd men inbillar mig hela tiden att jag måste byta tiden. Hade tänkt byta tiden nu ikväll också, men så funkar inte landstingets hemsida. Är nog ödet som vill tvinga mig till tandläkaren! Så kanske lika bra att jag pallrar mig dit och får tanden utdragen.

Ska packa väskor, fixa frukt och annat inför morgondagen. Sen kryper jag nog ner under täcket och kikar på ett eller två avsnitt av Sons of Anarchy! Fick för mig häromdagen att jag bara hade ett avsnitt kvar av säsongen, men hade glömt att jag råkat flytta ett par avsnitt till en annan mapp. Så nu har jag åtminstone 2-3 avsnitt kvar. Sen får jag vänta till september! Buhu...

26 månader

Äntligen är det söndag och veckorna springer förbi. Det innebär att april snart är här och jag njuter i fulla drag. Våren är här och snart flyttar vi till huset. Ska bli så jäkla skönt att få komma dit och känna att det är v-å-r-t!

Jobbade delad tur (7-21) igår så när jag väl lade mig till ro under täcket somnade jag på två röda. Vaknade vid åtta tiden i morse när Charlie hoade och ropade på mig. Lät klockan närma sig tio innan vi väckte Nicklas. Förmiddagen spenderade vi ute i solen. Lät kaffet och solen värma upp kroppen. Kunde nästan känna hur D-vitaminerna lättade upp humöret och stämningen. Charlie började förstå hur balanscykeln fungerar och Kimmy lekte med kompisar. Först när magarna kurrade gick vi in.

Nicklas lagade broccoligratäng och stekte falukorv. Som vanligt var husets 6-åring tvungen att gnälla lite. Broccoli var tydligen äckligt. Men när både jag & Nicklas påpekade att hon i vanliga fall älskar broccoli försökte hon bortförklara sig med att hon inte tyckte om "träd som varit i ugnen", haha. Jaja, hon fick i sig lite grann i alla fall och var mätt. Det är väl huvudsaken!

Kimmy har varit ute hela dagen. I vintras fick jag tjata på ungarna om att vara ute men nu går de ut frivilligt. Får väl tacka solen och plusgraderna!
Jag & lille herren i huset bakade cupcakes med jordgubbsfrosting. Har aldrig varit förtjust i jättesöta bakverk och liknande men Charlie tryckte i sig två stycken tillsammans med ett glas mjölk. Antar att de var godkända!

Nicklas är iväg och hämtar flyttkartonger så kvällen kommer att spenderas på övervåningen där det ska packas.

Idag blir Charlie 26 månader/2år och 2 månader gammal.


RSS 2.0